Cand este considerata epilarea laser eficienta? 

 

Sistemele de indepartare a parului utilizand lasere si surse de lumina pulsata, cauta sa obtina un rezultat stabil, fara a deteriora structurile epidermice, cu un numar si o durata a sesiunilor redus. Pentru a indeplini cerintele fototermolizei selective, au fost utilizate mai multe surse de laser, diferite lungimi de unda si diferite durate ale impulsului.

Indepartearea eficienta a parului pe termen lung necesita inducerea unei distrugeri selective, atat a foliculului, cat si a papilei sale vasculare

Intrucat aceste structuri sunt localizate adanc in suprafata pielii, laserul trebuie sa fie capabil sa poata penetra eficient in tesut. Din acest motiv au fost utilizate surse care emit in zona apropiata infrarosului. 

 

Laserul vizeaza melanina!

Laserele de indepartare a parului vizeaza melanina care este concentrata in tulpina si foliculul de par la nivelul bulbul pilos si al papilei foliculare.

structura firului de par cu bulb si papila
Structura firului de par, cu evidentierea bulbului si papilei
Care sunt cele mai bune lasere pentru epilare in 2021 si de ce? 1
 
Sisteme precum Nd:YAG 1064 nm, Alexandrit 755 nm, lasere diode si lumina intens pulsata sunt folosite cu eficienta pentru indepartarea parului.
Pentru indepartarea parului cu eficienta cu ajutorul laserului, este esential sa se evalueze cu precizie si continuu pielea si caracteristicile anatomice/biologice ale parului: in primul rand, fototipul pielii, culoarea si grosimea firului de par, toate acestea influenteaza alegerea lungimii de unda optime pentru fiecare pacient.
Diametrul grosimii firului de par variaza, la fel si adancimea si viteza de crestere.
De asemenea adancimea firului de par variaza in functie de locul anatomic si ciclul biologic de crestere, fiind mai putin adanca in faza telogena decat in faza anagena. In orice caz, in faza anagena este momentul ideal pentru a efectua tratamentul, deoarece in aceasta perioada de crestere concentratia melaninei tinta este cea mai mare.
fazele cresterii parului
Fazele cresterii parului

De asemenea, pe masura ce sedintele progreseaza, pot exista schimbari ale structurii firului de par, o usoara decolorare si subtiere, aceste  schimbari structurale necesita o noua strategie de lucru si modificarea protocolului de tratament.

Urmand principiul fototermolizei selective, durata impulsului, de exemplu, va trebui schimbata pentru a mentine eficienta, folosind o durata mai scurta pentru parul mai fin sau mai deschis, si crescad puterea maxima a impulsului.

Top Cele mai intalnite sisteme de indepartare a parului

Cele mai intalnite sisteme de indepartare a parului sunt:

Laserul Nd:YAG 1064 nm

In general, aceste sisteme laser, au cea mai mare penetrabilitate in tesut si asigura o abordare sigura si versatila pentru pacientii cu un fototip mai inchis. Lungimea de unda este, de asemenea, buna pentru tratamentele leziunilor vasculare cum ar fi telengectazii pe zona picioarelor si pe fata, angioma cherry si onicomicoza.

 

Laser Diode

Exista, de asemenea, cateva sisteme laser cu diode care permit efectuarea tratamentelor de indepartare a parului cu o viteza si o usurinta extrema. Astfel de sisteme sunt utilizate in mod normal cu o metoda in miscare, generand impulsuri mici cu frecvente de repetare ridicate.

Lumina Intens Pulsata

Desi nu este vorba strict de un laser, este utilizata pe scara larga deoarece, pe langa procesul de indepartare a parului, poate fi utilizata si pentru tratamente de rejuvenare vasculara si pigmentara. Lumina intens pulsata poate fi utilizata pentru tratarea suprafetelor mari de tesut, dar, avand un spectru larg de emisii, ar trebui folosita cu precautie extrema pe tipurile de piele mai inchise la culoare.

Laser Alexandrite 755 nm

 Acest sistem are o penetrabilitate a tesutului adecvata si o afinitate mai mare catre melanina decat Nd: YAG, ducand la un tratament mai eficient.

In trecut, pacientii cu tipuri de piele mai intunecate aveau nevoie, in general, de o atentie mai mare, dar inovatiile tehnologice recente au permis practicienilor sa foloseasca aceasta sursa cu o tehnica in miscare, oferind posibilitatea de a trata fototipuri mai intunecate mult mai sigur. Aceasta lungime de unda a devenit astfel standardul de aur pentru indepartarea parului si pentru tratamentul leziunii pigmentare benigne superficiale.

CELE MAI DINTRE CELE MAI …

Daca restrangem discuția doar la epilare, unde scopul este de a efectua tratamente extrem de eficiente, Alexandrite 755nm și Nd: YAG 1064 nm sunt prima alegere, deoarece acestea sunt singurele lasere care ofera flexibilitate si versatilitate in ceea ce priveste parametrii de utilizare, modul de livrare a energiei, un impuls sau mai multe sub-impulsuri, fiecare cu propria durata si timp de relaxare termica intre ele (TRT), aceste optiuni fiind necesare pentru a putea lucra cu intensitati mari fara a arde pielea chiar si pe fototipuri mai inchise la culoare.

Desi sistemele de lumina intens pulsata si laserele diode au un potential documentat, ceea ce se intampla de obicei este ca pe masura ce sedintele de tratament progreseaza, odata cu deschiderea la culoare si subtierea firelor de par reziduale, este necesar un mod de emisie mai puternic (cu impuls fractionat sau o durata mai scurta a impulsului). In astfel de cazuri, solutia ideala ar fi schimbarea tipului de sursa laser pentru a finaliza in mod optim ciclul de tratament.

Alexandrite 755 nm si Nd:YAG 1064 nm pot emite impulsuri cu intensitati foarte mari si durata foarte scurta ( sub o milisecunda). Acest lucru face posibila optimizarea rezultatelor, tinand cont de evolutia parului in diferitele etape ale tratamentului. Desi evaluarea practicianului este decisiva pentru succesul tratamentului, aceste sisteme permit specialistului sa lucreze in conditii optime, asigurand flexibilitate si siguranța de funcționare recunoscuta stiințific.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere uriasa a cererii de tratamente pentru indepartarea parului non-invazive.

Complicatii posibile ale epilarii cu laser?

Intr-adevar, pacientii solicita proceduri din ce in ce mai eficiente, cu dureri minime si risc redus de efecte secundare si complicatii. Cele mai frecvente complicatii includ hiperpigmentarea postinflamatorie, care este de obicei tranzitorie, uneori hipopigmentare permanenta, de obicei datorita interferentei lungimii de unda utilizate cu melanina epidermica (pielea bronzata sau fototipuri intunecate), sau leziunile veziculare cauzate de utilizarea fluentelor excesive care sunt in general mai frecvente la fototipurile de piele inchisa.

Pentru a depasi aceste probleme, pentru a extinde marjele de siguranta si pentru a face fata mai usor fototipurilor mai inchise, ultima generație de sisteme Alexandrite si Nd: YAG, fabricate de DEKA Lasers, prezinta un handpice special cu racire integrata, cunoscut sub numele de Moveo. Acest handpice face posibila utilizarea miscarilor continue, fluide, pe zona de tratament (masurand aproximativ 10×10 cm) prin efectuarea trecerilor multiple (tehnica multipass), astfel incat sa ofere zonei de tratament doza de energie adecvata fara supraincalzirea pielii.

Piesa de mana trebuie mentinuta in pozitie verticala, in contact cu pielea, aplicand o usoara presiune pentru a asigura contactul constant intre cele doua suprafete de lucru (piesa de mana si piele).

Metoda multipass cu piesa de mana Moveo utilizeaza impulsuri specifice dezvoltate pentru acest handpiece. Tratamentul este mult mai putin dureros decat metoda clasica cu un singur impuls, conferand pacientilor o siguranta mai mare. In acelasi timp, eficacitatea sa este comparabila cu cea a metodei standard, dupa cum arata o serie de studii clinice si histologice.

Procedura de epilare care foloseste Moveo este sigura de efectuat, permitandu-i practicantului sa gestioneze zonele de tratament intr-un mod mai uniform si sa minimizeze riscul de arsuri minore, in special la fototipurile mai intunecate. Metoda multipass, de asemenea, reduce semnificativ durata tratamentului pentru suprafetele mari.

Efecte pozitive conexe ale epilarii cu MOTUS (laser Alexandrite si tehnologie Moveo)

Pacientii au observant o crestere a luminozitatii pielii, textura si tonul imbunatatit in zonele tratate, care este  datorata de efectele de rejuvenare ale lungimilor de unda de 755 nm si / sau 1064 nm. In cele din urma, beneficiile acestui mod de tratare sunt confirmate de nivelurile ridicate de satisfactie raportate de pacienti, dupa cum se reflecta in cresterea cererilor de tratament folosind aceasta tehnica.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati la 0731554554 (tel. &Whatsapp) sau mail contact@clinicastatera.ro
De asemenea, va asteptam sa ne urmariri pe pagina noastra de Instagram unde postam adesea informatii relevante si video din timpul tratamentelor.  
 

Explorează serviciile noastre