Liposuctie

eliminarea imediata a depozitelor de grasime localizate cu VASER Pro HD si liposuctie asistata VIBRASAT® PRO

Cele mai avansate tipuri de liposuctie chirurgicala, liposuctia VASER cu ultrasunete combinata cu vibro-liposuctia asistata electric Vibrasat Pro.

Se inlatura cea mai mare cantitate de grasime in cel mai scurt timp si cu impact minim traumatic pentru tesuturile adiacente, cu recuperare excelenta. 

 

Lipoaspiratia asistata electric  dar si cea cu ultrasunete, VASER, sunt proceduri inovatoare si extrem de eficiente pentru indepartarea excesului adipos.

Tehnologia Vibrasat Pro Si VASER Pro HD permit chirurgului plastician sa efectueze o interventii mult mai putin traumatice pentru tesuturi. 

Astfel, procedura de vibro-lipospiratie este efectuata cu un dispozitiv considerat leader in domeniu, ce poate produce pana la 6000 de vibratii pe minut, ocolind vasele de sange si limfaticele din profunzimea stratului adipos.

Ce inseamna asta pentru pacient?

Mai putine vanatai, dureri minime, o recuperare mult mai rapida si nu in ultimul rand, o definire foarte frumoasa a contururilor corporale.

 

VASER Pro HD

Vaser Liposuctie lipoaspiratie tehnologie la Statera

Vibrasat Pro - leader liposuctie vibro-asistata

Aparatura Liposuctie asistata electronic Vibrasat Pro
Liposuctie 1

Important!

  • Liposucția realizeaza si modelarea (conturing-ul)  acestor zone
  • Alte nume pentru liposucție includ lipoaspiratie, lipoplastie. 
  • Liposucția NU este considerată o metodă generală de slăbire sau o alternativă la slăbire.
  • Dacă sunteți supraponderal, este posibil să pierdeți mai mult în greutate prin dietă și exerciții fizice sau prin proceduri bariatrice – cum ar fi operația de bypass gastric – decât ați face cu liposucția.

Puteți fi un candidat pentru liposucție dacă aveți prea multă grăsime corporală în anumite locuri, dar altfel aveți o greutate corporală stabilă.

Ce este Liposuctia?

Liposucția este o procedură chirurgicală care foloseste tehnici de aspirație, (de aceea mai este cunoscuta / intalnita si cu denumirea de lipoaspiratie pentru a îndepărta grăsimea nedorita din anumite zone ale corpului, cum ar fi: abdomen, șolduri, coapse, flancuri, fese, brațe sau gât. Dr. Adrian Pelinaru, Medic specialist Chirurgie Estetica, realizeaza aceasta operatie folosind cele mai avansate tehnici si tehnologii existente: VASER® pro HD si Vibrasat® Pro.

Cea mai frecventa zona vizata este abdomenul, varinata de liposuctie abdominala fiind una din cele mai frecvente operatii de inlaturare rapida si sigura a grasimii localizate din zona abdomenului, care, fie nu “raspunde” favorabil la dieta sau sport, fie se doreste un rezultat foarte rapid. 

!!! Images have exclusive medical / education purpose, they do not have a sexual meaning, nor refere to nudity

Despre realizarea interventiei de liposuctie /lipoaspiratie

Ce presupune mai exact?

Ca orice interventie chirurgicala presupune o consultatie in care medicul discuta impreuna cu pacientul despre zonele vizate si se decide care sunt acele zone care se preteaza interventiei precum si daca urmeaza a se asocial si alte proceduri precum transferul de grasime (microlipofilling).

Desigur in perioada dintre consultatie si interventie, pacientul trebuie sa faca o serie de analize specifice si va avea loc consultul pre-anestezic. 

UNDE se realizeaza interventia? 

Interventia chirurgicala se realizeaza in cadrul unui spital privat de top cu toate dotarile si rigurozitatea unui spital de urgenta, astfel ca sunteti in siguranta deplina din punct de vedere al protocoalelor medicale. 

Ce tip de anestezie se foloseste ? 

Pentru a realiza operatia de liposuctie la parametri optimi pacientul primeste anestezie generala. 

Ce durata are operatia ? 

In functie de numarul zonelor pe care se realizeaza, de specificul fiecarui pacient in parte precum si de asocierea cu alte proceduri (microlipofilling) poate dura de la 1-5 ore. 

Este nevoie de spitalizare ? 

In functie de cele enumerate mai sus, uneori este nevoie de 1 zi de spitalizare pentru a tine sub control medical evolutia post operatorie. 

 

 

Ce pret are operatia de liposuctie?

Preturile sunt comunicate pe pagina dedicata, inclusiv promotia aferenta! 

Cu toate acestea pretul interventiei va fi stabilit in urma consultatiei cu Dl. Dr. Adrian Pelinaru, in functie de zone, de tipul de lipoaspiratie folosit si de asociarea cu alte tehnici. 

 

Dr Adrian Pelinaru in timpul opratiei de liposuctie asistata cu Vibrasat Pro

Disclaimer:  Efectele si rezultatele tratamentului sunt oferite spre exemplificare, ele nu pot fi garantate, fiind diferite de la o persoană la alta in functie de particulăritățile fiecăreia si a problemelor tratate. 

Dr.  Adrian Pelinaru: articol despre lipoaspiratia avansata

 

Cand se pune problema unei operatii de lipoaspiratie? 

 

Țesutul adipos subcutanat este prezent în absolut toate regiunile anatomice ale corpului uman. Grăsimea corporală are mai multe funcții dintre care cele mai importante sunt rolul de susținere a celorlalte țesuturi inconjurătoare și în termoreglare. Atunci când grăsimea se acumulează in exces, are efect dăunător asupra funcționării normale a organismului și desigur influențează negativ aspectul fizic. 

Îndepărtarea excesului adipos prin lipoaspirație a devenit astfel o procedură chirurgicală tot mai solicitată, cu scopul de a modela corpul uman pentru a deveni mai armonios, mai bine proporționat. O imagine bună de sine poate imbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Este important de știut că există diferențe între cum se distribuie grăsimea la bărbat și cum se distribuie la femeie. Spre exemplu, la nivelul abdomenului, bărbații au majoritatea grăsimii în exces dispusă intrabadominal, pe organe și nu subcutanat cum se întâmplă în cazul femeilor. Pe de altă parte, in cazul femeilor, există anumite ”buzunare de grăsime” ,precum cele de pe exteriorul coapselor, care nu dispar nici cu ajutorul dietei, nici prin exerciții fizice.

Un lucru pe care îl explic pacienților mei este acela că:  lipoaspirația nu este o intervenție chirurgicală pentru scăderea în greutate. Prin lipoaspirație pot îndepărta o cantitate de grăsime egală cu 5% din greutatea corporală, pentru a nu produce un dezechilibru organismului. Grăsimea îndepărtată se va vedea sub forma reducerii în volum a zonelor lipoaspirate și nu pe cântar.

Metode de lipoaspiratie 

Lipoaspirația clasică a dat rezultate mulți ani la rând, dar progresul în medicină și cerințele tot mai mari ale pacienților au dus la modificări majore ale acestei proceduri.

În prezent, metoda pe care o folosesc combina lipoaspirație vibroasistată cu cea prin ultrasunete, VASER.

Există astfel o consolă ce înglobează mai multe echipamente care ajută chirurgul plastician să transforme o intervenție considerată ușor ”barbară” în trecut, în una elegantă lină, atent calculată.

Care este procedeul propriu zis?

Inițial se infilitrează o soluție anestezică cu o pompă specială, in funcție de cantitatea de grăsime ce a fost anterior estimată că poate fi eliminată.

Urmează apoi fragmentarea grăsimii cu anumite canule speciale ce vor separa celulele adipoase de celelalte țesuturi. Utilizarea vibrațiilor în procesul de extragere a grăsimii facilitează scoaterea unei cantități mult mai mari de grăsime decât prin lipoaspirația clasică, cu ajutorul unor mișcări ample, atent coordonate.

Care sunt avantajele lipoaspirației vibroasistate?

 În primul rând actul medical este mult mai puțin traumatic pentru vasele de sânge și cele limfatice, iar riscul de hematoame, seroame postoperatorii este redus la minim. Pacienții se recuperează mai rapid, au mult mai puține vânătăi, iar durerea este aproape inexistentă după operație. In general pacienții mei se pot întoarce la locul de muncă în 2-3 zile postoperator.

În al doilea rând, poate fi extrasă o cantitate mult mai mare de grăsime într-un timp mult mai scurt.  Este un beneficiu real deoarece lipoaspirația poate fi combinată și cu alte intervenții chirurgicale fără a crește foarte mult timpul operator.

Personal, folosesc o gamă foarte variată de canule( instrumentele de extragere)  special adaptate dispozitivului cu vibrații. Aceste canule au diferite diametre, lungimi și forme ( atât drepte cât și curbe). Prim urmare extragerea este mai precisă, iar accesul către diferite zone ale corpului poate fi făcut prin foarte puține incizii (de aproximativ 2-3 mm), care sunt ascunse în pliurile naturale ale pielii.

În anumite regiuni precum abdomenul superior sau zona lombară unde grăsimea este mai fibroasă, iar extragerea mai dificilă, utilizarea dispozitivului cu vibrații îmi permite să lipoaspir eficient aceste regiuni fără a crea neregularități sau asimetrii.

Pot pacienții obține mai mult decât reducerea în volum?

Răspunsul este:  “Da.” Prin lipoaspiratia ”high-definition” pot reda forme, umbre, defini contururi și redistribui grăsimea. Spre exemplu definim abdomenul, talia, iar grăsimea extrasă este injectată tot cu ajutorul vibrațiilor la nivel fesier pentru a obține o proiecție mai bună a posteriorului. Reducem volumul coapselor, iar o parte din grăsime o folosesc pentru mărirea sau simetrizarea sânilor. Este foarte importantă analiza atentă a pacienților, deoarece de cele mai multe ori, dacă se pretează, prefer să păstrez grăsimea scoasă și să o injectez în alte regiuni ale corpului în același timp operator.

Cum actioneaza liposuctia VASER? 

Tehnologia VASER a revolutionat interventiile chirurgicale de lipoaspiratie. Aceasta reprezinta a treia generatie (si ultima pana in prezent) de aparate pentru lipoaspiratia cu ultrasunete. Undele cu ultrasunete pulsatile pregatesc terenul pentru o lipoaspiratie cat mai completa si eficienta. Aceste pulsatii transforma grasimea intr-o emulsie lipidica, practic o „pasta”ce poate fi extrasa mult mai facil si atraumatic. 

Marele avantaj al tehnologiei VASER este ca spre deosebire de alte dispozitive nu incalzeste si nu distruge celulele adipoase, astfel incat acestea pot fi transferate cu succes in alte regiuni ale corpului. 

Dispozitivul este conceput astfel incat sa poata fi adapatat in functie de regiunea tratata. Astfel capetele ce administreaza ultrasunete pot fi schimbate in functie de partea corpului care este tratata, precum si puterea la care se utilizeaza dispozitivul se ajusteaza in doar cateva secunde.

Asadar, cand vine vorba de lipoaspiratie, ne raportam la „gold standardul” in domeniu si anume, combinam lipoaspiratia vibroasistata cu tehnologia VASER. Ne aliniem in acest fel cu practica la nivel mondial si crestem calitatea actului medical prin schimburile de experienta cu cei mai renumiti chirurgi plasticieni la ora actuala.

Ce fel de anestezie se folosește?

Atunci când avem de corectat mici asimetrii, sau când sunt zone limitate ce necesită lipoaspirație, intervenția poate fi efectuată și sub anestezie locală.

Dacă estimez extragerea unei cantități mai mari de grăsime, sau zonele ce urmează a fi lipoaspirate sunt numeroase, atunci cu siguranță anestezia generală va fi necesară.

În ce constă recuperarea?

Imediat după lipoaspirație pacienții sunt imbrăcați chiar pe masa de operație cu haine compresive. Aceștia le vor purta timp de 6 săptămâni continuu pentru a ajuta tegumentele să se retragă cât mai mult. Din prima săptămână pacienții încep să facă ședințe de drenaj limfatic, care vor grăbi recuperarea și vor optimiza rezultatele. Pacienții sunt încurajați să își reia activitatea normală chiar din ziua operației. Cu toate acestea, reluarea exercițiilor fizice începe la 4 săptămâni. Urmează apoi controale regulate.

Se mai pot îngrășa pacienții după lipoaspirație?

După vârsta pubertății celulele adipoase nu se mai multiplică, doar se umplu și se golesc de conținut.  Lipoaspirația are avantajul de a elimina definitiv aceste celule. Cu siguranță nu vor fi scoase toate celulele adipoase, întrucât ele sunt necesare organismului. Dacă pacientul are un stil de viață plin de excese, cu o dietă dezechilibrată, atunci celulele restante își pot modifica volumul și poate avea loc procesul de îngrășare, dar nu va fi la fel de intens ca înainte de operație

Oferă-i corpului tău grija pe care o merită

Rezultate durabile.

Promotie

STATERA | DR. ADRIAN PELINARU

Lipoaspiratie Vibrasat® Pro – asistata electronic
-Lipoaspiratie abdomen/coapse intern/coapse extern/fese/gambe: 1600 euro/1 zona / Promotie:1500 euro
-Lipoaspiratie a doua zona: 1200 euro / Promotie 1000 euro

CONTACTEAZA-NE!

Explorează serviciile noastre