Ce trebuie sa stii si sa faci inainte de o sedinta de epilare laser: cum trebuie sa fie parul, pielea, ce medicamente nu trebuie sa iei, sarcina si alaptarea si alte aspecte importante … pe toate e gasesti structurate in acest articol!

Desi detinem cel ami performant laser pentru epilare existent la ora actuala (Alexandrite) care in combinatie cu tehnologia Moveo fac sa rezulte aparatura considerata “standardul de aur” in domeniul epilarii definitive, totusi …

… este foarte importat ca pacientii sa respecte anumite anumite reguli!

Table of Contents

Cum pregatim parul si pielea inainte de epilarea cu laser? 

 

Inainte de toate, trebuie sa incercam sa imbunatatim structura pielii, eliminand orice poate reprezenta o problema pentru tratamentul cu laser, ca de exemplu parul crescut in interior sau pielea deshidratata. 

 

Cum trebuie sa fie parul inainte de sedinta de epilare  laser? 

Aceasta este una din cele mai importante lucruri de care depinde “succesul” unei sedinte de epilare laser: 

Inainte de epilarea cu laser parul trebuie ras cu o zi inainte sau chiar in ziua respectiva.

Pentru aceasta parul trebuie ras cu cateva zile inaintea sedintei de epilare folosind un aparat de ras tip lama care actioneaza numai asupra lungimii firului de par NU si asupra radacinii acestuia, altfel spus care nu smulge firul de par!

Tineti minte, rezultatele vor fi mai bune daca pielea este  bine hidratata.

Ce medicamente trebuie sa te asiguri ca nu ai luat inainte de sedinta de epilare? 

aspirina

 

In afara de medicamentele incluse pe lista de contraindicatii speciale, asigura-te ca au trecut min 2 zile de cand ai luat aspirina sau alte antiinflamatoare.

 

Expunerea la soare / solar si epilarea laser

 
La Clinica Statera folosim Motus AX-, laser profesional medical-estetic care are 2 moduri posibile de lucru: MOVEO (cu energie cumulativa) si PCP (punct cu punct). Aceste metode se separat sau alternativ  (primele sedinte Moveo apoi PCP) folosesc in functie de tipul de fir de par si de cum se dovedeste a fi eficienta tratamentului pe parcurs. 
Energia laser folosita este semnificativ diferita, astfel avem urmatorul protocol. 

Te poti expune la soare /plaja, solar / UV. crema autobronzanta astfel: 

– cu min. 3 zile inainte si dupa tratament laser MOVEO 
– cu min. 3 saptamani inainte si dupa tratament laser “punct-cu-punt”. 
 
Pe toata perioada se va folosi crema cu factor de protectie solara mare, preferat +50. 

Medicamente contraindicate in epilarea laser

 
Tratamentul laser are indicatii speciale si in anumite cazuri contraindicatii in cazul in care se urmeaza tratamente cu medicamente fotosensibilizate
 
 

Medicamente acnee contraindicate in tratamentul de epilare

-isotretinoin (Accutane / Roacutanne), acitretinul (Soriatane)

Dintre acestea, cu o contraindicatie foarte clara este Accutane / Roaccutane un puternic fotosensibilizant, care trebuie intrerupt cu minim 2 luni inainte  de epilarea laser!

 

Anticoagulante: ( Acid salicilic, heparina, etc). 

    • Nu luati medicamente de tip aspirina cu cateva zile inaintede tratament , intrucat exista ricul de purpura ( pete rosii-violacee care pot aparea la nivelul pielii cand se sparg vasele mici de sange / capilarele) 

ALTE Medicamente Fotosensibilizante

 

Exista numeroase medicamente care au efect de fotosensibilizare iar acestea trebuie intrerupte in cazul epilarii cu laser. 

Alte medicamente fotosensibilizante sunt anumite antibiotice, antinflamatoare nesteroidiene,  antireumatice, anumite contraceptive orale,.

Medicamentele care provoaca fotosensibilitate trebuie avute in vedere atunci cand incepeti un tratament cu laser, astfel, cel mai  bine ca , daca luati sau ati luat un tratatament sa va consultati cu medicul asupra acestui aspect.

Din categoria fotosensibilzatelor intra: anumite antibiotice, anumite medicamente pentru afectiuni cardio-vasculare, antihistaminice, diuretice, calmante, retinoizi. 

 

Epilarea laser si femeile gravide / care alapteaza 

 
Desi teoretic nu ar exista motive de ingrijorare cu privire la efecte ale epilarii pentru femeile care sunt gravide sau femeile care alapteaza, nu exista suficiente studii clinice realizate pe aceasta categorie de paciente. (motivele sunt lesne de inteles).
Astfel, s-a considerat ca este mai bine ca femeile sa astepte pana dupa nastere / perioada de alaptare
 
 

Explorează serviciile noastre